Kronospan Mofa
magyar | english | deutsch | italiano
Cégünkről
Termékek
Képgaléria
Minőség
Hírek, újdonságok
Letöltési központ
Karrier
Elérhetőségek
Újdonságok és fejlesztések
Új Széchenyi Terv
Komplex beruházás a KRONOSPAN-MOFA Hungary Kft-nél
Biomassza hasznosítás a KRONOSPAN–MOFA Hungary Kft.-nél

Komplex beruházás a KRONOSPAN-MOFA Hungary Kft-nél

Mohács, 2012. április 23., hétfő

A KRONOSPAN – MOFA Hungary Kft – nél egy fatüzelésű kazánberuházás műszaki előkészítése kezdődött meg, és zajlik, részben az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program forrásából. A projekt keretében a Vállalat áttér egy korszerűbb energiagazdálkodási rendszerre, komplex, a technológiai folyamatokkal integrált magas hatásfokú hő termelő rendszer kiépítésére és alkalmazására. A jelenlegi földgáz alapú hőenergia termelést egy 30 MW névleges bemenő hő teljesítményű fatüzelésű kazán váltja le.
 
A KRONOSPAN – MOFA Hungary Kft. 2004-ben alakult, fő tevékenysége a natúr és lakkozott farostlemezek (HDF/MDF) gyártása. A farostlemezgyártás technológiájának energiaigénye magas, ezért a projekttel a termelés hőenergia (termo-olaj-, füstgáz-), és gőzigényének hatékonyabb biztosítása a cél. A projekt összköltségvetésén belül az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program több mint 450 millió forinttal támogatja a beruházást.

A beruházáshoz kapcsolódva megújul, és kibővül az alapanyag tárolótér, és megtörténik az új kazán integrálása a rost szárító és a termoolaj-hőcserélő rendszerekkel. A beruházással lehetőség nyílik a fa apríték képzés során keletkező tovább fel nem használható fa-alapú melléktermék helyben történő hasznosítására.

A vállalatvezetés elkötelezett annak irányában, hogy az Elérhető Legjobb Technikának (BAT-nak) megfelelő hőenergia ellátó rendszert létesítsen és integráljon a HDF/MDF gyártó technológiába, ezzel biztosítva hosszú távú céljait, a folyamatos fejlődést a piaci pozíciójának megőrzését és erősítését. A környezetbarát beruházás hozzájárul a mohácsi farostlemezgyártás hagyományainak folytatásához, közel 180 közvetlen munkavállaló és számos beszállító cég munkahelyeinek tartós megőrzéséhez.
 
Kapcsolat
Lindenlaub Zsolt Vezérigazgató helyettes
Tel: +36 69 529 511
e-mail: kronospan-mofa@kronospan-mofa.huhttp://www.nfu.hu/
http://magzrt.hu/
Közreműködő Szervezet neve és elérhetősége:
MAG Zrt. – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Cím: 1139 Budapest, Váci út 81-83.
Levelezési cím: 1539 Budapest Pf.:684
Tel.: +36 40/200-617
E-mail: info@magzrt.hu
www.magzrt.hu


 
 
Cégünkről

KRONOSPAN cégcsoport
Cégtörténet
Környezettudatos működés
Termékek

Natúr HDF/MDF
Lakkozott HDF
Expressz program
Csomagolási egységek
ÁSZF
Szolgáltatások
Minőség

Irányelvek
Dokumentáció
IKEA dokumentumok (SD, TR)
Hírek, újdonságok

Újdonságok és fejlesztések
Új Széchenyi Terv
Karrier

Munka a Kronospan-Mofa-nál
HR világszerte
Állások
Elérhetőségek

Cím
Megközelíthetőség
Kapcsolatfelvétel
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum Copyright © 2011. Kronospan-MOFA Hungary Kft. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu